19 Mayıs 2013 Pazar

Moda Çizgileri – 6


Selamlar


7. haftada bitirmeyi düşündüğüm moda çizgileri yazı serimin 6ncı haftasında çizimlerimi sizlere vakit kaybetmeden aktarmaya başlıyorum.

Denizci kız kıyafeti Kayık yakalı, yarasa kollu, gövde kısmı salaş, etek kısmı ise strech olan kalın askılı bir elbise. Mavi ve beyaz çizgili elbisenin askıları mercan rengi ve mercan rengi bir de denizyıldızı süsü var. Mercan rengi kırmızı klasik ayakkabıları ise stilini pekiştiriyor. Kaptan şapkası, çapa şeklindeki kolyesi ve piposu ise aksesuarlarını oluşturuyor.


Helenistik tarzı günümüze uyarlama çabası olarak adlandırabiliriz bu çizimimi Kirli beyaz renge sahip elbise, mini pileli eteği ve ona uygun şekilde pileli üçlü askı tasarımı ve gövde kısmı salaş kesimi ile Helenistik tarzı modernize ediyor. Gladyatör tarzı pencereli bir çivi topuk çizme ile tarzı sade bir şekilde tamamladım.


Günlük bir kıyafeti tarz hale getirme çalışmam. Strech Jean pantolon, büzgülü koncu ile dikkat çeken sivri burun ve çivi topuklu botlar… Üzerine gri renk boğazlı body, onun üzerine ise siyah beyaz çizgili gövde kısmı salaş belden oturup dar inen askılı bir tunik…

Buz mavisi düşündüğüm elbisenin bel kısmını vurgulayan kısmı metalik mavi. Eldivenleri ve ayakkabıları da aynı şekilde metalik mavi… Elbise tül kumaştan, vurgu yerleri ve eldivenler ise saten… Stilleto tarzı ayakkabıları bilekten bağlamalı ipleri ile klasik görünümü hafif kırmaya yardımcı oluyor.


Dağınık bir Rock’N’Roll tarzı çalışmam. Siyah body üzerine kısa, zımbalı ve baskılı t-shirt… Yeşil strech pantolon, mor zımbalı kemer, mor bilekli bez ayakkabılar… Kırmızı kravat ve pembe tek parmağa takılan pembe eldiven…


Beyaz karpuz kollu ve şeffaf tül eklentili gömlek, siyah şalvar tarzı pantolon, pantolonun üzerine çekilmiş sivri burun ve siyah-yeşil deri kayışlarla hareketlendirilmiş kahverengi çizme… Kırmızı, kalın, kumaş kemer, siyah kafesli deri bileklikler, gümüş künye şeklinde kolye aksesuarları… Kadın külhanbeyi çalışması


V yakalı, yarasa kollu, diz üstü etek boyu, şık yırtmacı, bele oturan kesimi ve korseyi andıran bağcık süslemeleri ile yeşil-mavi tonlardaki batikli kumaşı ile dikkat çeken bir elbise modeli. Stilletto tarzı ayakkabıları, kolu kaplayan kumaş bilekliği ve tasma şeklindeki kolyesi de aynı ton ve bağcık vurgusu ile tarzı bütünledim.


Çocuksu ve renkli bir tarz Karpuz kollu çiçek baskılı tunik, altına kısa mor tayt, beyaz renk fakat mor ve pembe bağcıklı bilekli bez ayakkabılar… Pembe inci kolyesi ve mor minik tokaları ise aksesuarlarını oluşturuyor.

Haftaya son bölümde moda çizgilerimi toparlıyorum. Sanatla kalın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder