18 Kasım 2012 Pazar

Kedi Gözü Makyaj (Cat - Eye Make-up)

Sofistike ve Elegant

1940'lı yıllarda altın çağını yaşıyan ve günümüzde tekrar moda, en çok tercih edilen göz makyajı... Kedi Gözü.

Bu tarz makyaj gözlerinizi daha iri ve çekici gösterecek. Gündüz açık tonlarda ruj ve hafif bir allık darbesi ile her tarzdaki kıyafetinizle uyum içerisinde olacak. İster jean üzerine kazak veya t-shirt giyin, isterseniz klasik takım veya elbise...

Angelina Jolie, Lady Gaga, Amy Winehouse (rip) gibi ünlülerin vazgeçilmez tarzı olan Kedi Gözü Makyaj aynı zamanda podyumlarında vazgeçilmez tarzı. Pek çok ünlü tasarımcı tasarımlarını sergiledikleri defilelerde Cat - Eye Make-up tercih ediyor.

Gündüzleri allık yardımı ile yanaklarınızı hafifçe renklendirerek ve açık - doğal tonlarda bir ruj ile kullanabileceğiniz Kedi Gözü makyaj tarzını gece davetlerinde ise koyu renk rujlarla tamamlayabilirsiniz. 


Hatta siyah veya koyu gri far yardımı ile göz kapağınıza yapacağınız gölgelendirmeler yaparak daha derin, etkili ve buğulu bir güzellik yakalayabilirsiniz. Gelin makyajı olarak da tercih edebileceğiniz Kedi Gözü makyajı kirpiklerinizi daha gür gösterecek ve doğal güzelliğinizi gölgelemeyecektir.


Kedi Gözü makyajın yapımı ise oldukça basit. Siyah (sarışın iseniz kahverengi daha doğal duracaktır) bir eye-liner veya elleriniz titriyorsa deep-liner ile kirpik diplerinize içten dışa doğru bir hat çizin. Kirpik bitiminden sonra hafif bir kıvrımla çizgiyi incelterek yukarı doğru devam ettirin. Eğer eliniz titriiyorsa dağılan likiti kulak temizleme çubuğunu hafif nemlendirerek düzeltebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder